Szellemekről szóló filmek

1. Ouija

Én ezt a filmet azért tettem az első helyre, mert szerintem eddig ez a legjobb szellemes film.

Laine és Debbie gyerekkoruk óta barátok. Egyik este azonban, amikor Laine megakarja látogatni Debbie-t, ő rendkívül furcsán viselkedik, nem engedi be a házba. Másnap reggel pedig Debbie már halott és minden jel arra utal, hogy öngyilkosság történt. Laine azonban nem akarja ezt elhinni, ezért úgy dönt, kapcsolatba lép Debbie-vel az Ouija táblán keresztül. Nővére Sarah és barátja Pete támogatják a lányt, bár nem hisznek az egészben.

2. Másvilág

 Jansey szigete, 1945. A II. világháborúnak a vége, de Grace férje nem tért vissza a frontról. A nő egyedül, és szigorú erkölcsi normáktól vezérelve neveli fel gyermekeit a viktoriánus házban. Lánya és fia furcsa betegségben szenvednek: nem tehetik ki magukat direkt napfénynek. Amikor három új szolgáló érkezik a házhoz, meg kell tanulniuk a legfontosabb szabályt: a kastély mindenkor félhomályba kell tartani, egyetlen ajtót sem szabad kitárni anélkül, hogy a mögötte lévőt be ne zárták volna. Ám a Grace által fenntartott szigorú rend felborul. Grace, a gyerekek és az őket körülvevő végzetes lépésre szánják el magukat.

3.Árnykép

Ben és a felesége, Jane egy ígéretes állásajánlat miatt Japánba költöztek. A fiatal pár divatfotózásra indult, amikor egy erdei úton autóbaleset részesei lesznek, amelyben meghal egy helybéli lány. Később azonban, amikor vissza térnek a helyszínre, már nyoma sincs a holttestnek. Miután Ben előhívatja a képeket, elmosódott árnyalakot vesz észre rajtuk. Ettől kezdve a fotóin újra és újra felbukkan a titokzatos árny mintegy előre jelezve valamilyen szörnyű esemény bekövetkezését. Ben és Jane szerint az elütött lány szelleme kísérti őket. Addig nem nyughat amíg nem találja meg a holttestet.

4.A rettegés háza

Szörnyű bűntény történt 1974-ben a Long Island-i Amtyville-ben: meggyilkolták az Occan Avence 112. szám alatti házban lakó családot. Kiderült, hogy Ronald Defeo végzett a szüleivel és a négy testvérével. Azt állította, hogy a házból hallható "hangok" sarkallták, hogy elkövesse a gyilkosságokat. Egy évvel később a Lutz házaspár költözik a házba a gyermekeivel, abban a boldog hitben, hogy megtalálták álmaik otthonát. Ám hamarosan bizarr és megmagyarázhatatlan dolgok történnek, jelezve a még mindig ott ólálkodó Gonosz jelenlétét.

További filmek: Ghost, Démonok között, A Szem, A fekete ruhás nő, Hatodik érzék, Jessabell, Oculus, Szellem hajó,Fekete víz, 1408

Sorozat: Szellemekkel suttogó