Szellem történetek

1. Bloody Mary

Bloody Mary egy Mary Worthington nevű lány szelleme, aki 19 éves korában lett egy gyilkosság áldozata. A gyönyörű lány az indiai Fort Wayne-ben élt egyedül, amikor valaki betört a lakásába, és brutálisan meggyilkolta; egy késsel kiszabta szemeit Mary halála előtt még egy tükörre megpróbálta felírni és egy rendőrnek elmondani gyilkosa nevét, ám csak annak töredéke hangzott el: T-R-E. Az emberek a sebésznek dolgozó Trevor Sampsonra gyanakodtak, tettét azonban sosem tudták. Mary szelleme azóta tükörben kísért ő, és aki kimondja háromszor ,,Bloody Mary" nevét, ő megjelenik, és megbünteti az olyan embereket, akik a gyilkosság titkát rejtegetik, kivájja a szemüket . A kísértet elpusztításának egyik módja a holttest hiányában, hogy szembe tartanak vele egy tükröt, így tükörképét vádolja egy halálesetért, önmagát pusztítja el.

 

 

2.Kampókéz

A kampós valójában egy 1800-as években élt tiszteletes, Jacob Karns szelleme aki 1862-ben 13 prostituáltat gyilkolt meg brutálisan. Tetteit egy ezüst kampóval hajtotta végre, melyet korábban, egy baleset után kapott a jobb karja helyére. Áldozatai néhányával saját lakásuk ágyán végzett és otthagyta őket, többségüket azonban megölésük után főút menti fákra akasztotta fel, fejjel lefelé. A gyilkosságokért Jacobot kivégezték  jelöletlen sírba temették, kampóját pedig beolvasztották. A szellem azonban azóta kísért 1932-ben egy tiszteletest tartóztattak le gyilkosságért, 1967-ben szintén egy pap próbált végezni néhány hippivel, elfogásuk után pedig mindketten azt vallották, hogy egy ismeretlen erő irányította őket. A kísértet elpusztításához kivételesen nem elég elégetni a testi maradványait a beolvasztott kampóból készült tárgyat is meg kell semmisíteni, ez esetben ezüst nyakláncot.

 

3.Felakasztott kalóz szelleme

1859-ben az Espirito Santo nevű hajó egyik 37 éves matrózát árulással vádolták meg, majd később felakasztották. Az ítéletet a matróz bátyja hajtotta végre, aki ennek a hajónak a kapitánya volt, a holttest kezét pedig az akkori szokásokhoz híven levágták, mely évszázadokkal később egy tengerészeti múzeumba került. A matróz szelleme azonban visszatér a túlvilágról, és bosszútesküdött azok ellen akik rokonuk vérét ontották: 37 évenként feltűnt Massachusetts egyik kikötőjében, és megfojtotta áldozatait. A kísértet két módszerrel lehetett elpusztítani: vagy meg kellett semmisíteni a halálakor levágott kezet vagy előtte meg kellett idézni bátyja szellemét, aki annak idején megölte.

4. Dr. James Ellicott és betegeinek szelleme

Dr. James Ellicott a Roosevelt Elmegyógyintézet vezetője volt, aki titokban páciensein végzett szörnyű kísérteteket: olyan dolgokat próbált ki betegein, melyek fokozták azok haragját. Csakhogy a betegek ettől az regressziótól fellázadtak, és megölték Ellicottot, akinek  szelleme azóta pácienseivel együtt a lezárt épület falai közt kísért. Aki pedig bemerészkedik, Ellicott     elfogja a behatolókat és fokozza haragjukat. A férfi kísértetét csupán maradványai felégetésével lehet elpusztítani.